YKS tercih değişikliği nasıl ve nereden yapılır? YKS tercihlerde değişiklik yapılabilir mi?

YKS tercihlerde değişiklik yapılabilip yapılamadığı merak ediliyor. Üniversite hayali kuran milyonlarca genç için tercih maratonu bugün başladı. YKS tercih listelerini hazırlayanlar tercih işlemlerini hemen tamamlayabiliyor. Ancak sonrasında ekleme, çıkarma ya da sıralamada değişiklik yapmak isteyenler nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. Peki, YKS tercihlerde değişiklik yapılabilir mi? YKS tercih değişikliği nasıl ve nereden yapılır?

YKS tercih dönemi bugün başladı. Adaylar tercihlerini 20 Ağustos akşamına kadar yapabilecek. Tercihler ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapılabiliyor. Peki, YKS tercihlerde değişiklik yapılabilir mi? YKS tercih değişikliği nasıl ve nereden yapılır?

YKS TERCİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?

Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

YKS tercih koşulları neler? YKS tercih kodları 2021 listesi

YKS TERCİH DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.).

Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere Merkezimizde işlem yapılmayacaktır.