YKS tercih robotu öğrencilerin erişimine açıldı

ÖSYM açıklamasında 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Adaylar, seçmek istedikleri bölüm ve meslekleri yokatlas sistemine girerek uygun üniversiteleri ve bölümleri görüntüleyebilecekler.

ÖSYM SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2020 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Okul birincisi kontenjanı nedir? Okul birincileri nasıl yerleşiyor?

Ek puanlı yerleştirme puanı nedir? Ek puanlı yerleştirme bölümleri hangileri?

YÖK TERCİH ROBOTU 2020 AÇILDI MI?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) öğrenciler için oluşturduğu YÖK Atlas tercih robotu ile geçmiş yıllara ait üniversitelerin taban ve tavan puanları görüntülenebiliyor.

YÖK TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Ortaöğretim başarı puanı nedir? OBP ile tercih yapılır mı?

Öğrencilerin beklediği YKS sonuçları açıklandı

YKS BARAJ PUANI NEDİR?

YKS 2020 baraj puanı bu yılla sınırlı olmak kaydı ile TYT’de 150, AYT ve YDT'de ise 170 olarak açıklandı. YKS'de adaylar lise son sınıfın ikinci dönemindeki derslerden muaf sayıldı. YKS bu yıl sadece birinci dönem konuları ile gerçekleştirildi.