YKS tercih koşulları neler? YKS tercih kodları 2021 listesi burada!

YKS tercih koşulları ve kodları adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM takvimine göre YKS tercih işlemleri bugün itibarıyla 20 Ağustos akşamına kadar yapılabiliyor. Adayların tercihleri belirtilen koşullara göre yapması ve tercih kodlarını doğru girmesi önem taşıyor. Peki, YKS tercih koşulları neler? YKS tercih kodları 2021 listesi

YKS tercih koşulları ve kodları 2021 listesi yoğun ilgi görüyor. Merkezi Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştiriliyor. Peki, YKS tercih koşulları neler? YKS tercih kodları 2021 listesi

YKS TERCİH KOŞULLARI VE KODLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YKS TERCİH KOŞULLARI VE KODLARI NELER?

Yükseköğretim programları ile bu programların kontenjan ve giriş koşulları Tablo 3 ve Tablo 4'te verilmiştir. Tablo 3'te iki yıllık ön lisans programları, Tablo 4'te ise dört veya daha fazla yıllık lisans programları gösterilmiştir. Bu tablolar ile ilgili koşul ve açıklamalar Tablo 4'ten sonra yer almaktadır.

ÖSYM AİS YKS tercih yapma ekranı 2021 burada: YKS üniversite tercih ekranı açıldı mı?

Öğrenim görmek istediğiniz yükseköğretim programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmanız ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Her şeyden önce hangi tablolardan tercih yapacaksanız bu tabloları dikkatle incelemelisiniz. Bu tablolarda, her programın adaylarda aradığı koşullar da belirtilmiştir. Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamadığınız programları tercih etmeyiniz.

Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yaptığınız tercihlerin sorumluluğu size ait olacak, tercih bildirimi sırasında tercih ettiğiniz programların bazı koşullarını karşılayıp karşılamadığınız Merkezimizce kontrol edilmeyecektir. Merkezî yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde koşullarını taşımadığınız tespit edilebilen tercihleriniz geçersiz sayılacaktır.

Koşullarını taşımadığınız tespit edilemeyen bir programa puanınız elverişli olduğu için yerleştirilseniz bile kaydınız yapılmayacaktır. Bu nedenle "Tablo 3 ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları" bölümünü (2 kısım halinde düzenlenen bu koşul ve açıklamaları dikkatle incelemeden tercihlerinizi yapmayınız.) mutlaka okuyunuz.

Girmek istediğiniz yükseköğretim programlarını isteğinize göre sıralayabilmeniz için merkezî yerleştirme sisteminin nasıl işlediğini bilmenizde yarar vardır.

Merkezî yerleştirme, adayların yerleştirme puanlarına, tercihlerine ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşullarına göre bilgisayar ortamında yapılacaktır.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 üniversite kayıtları ne zaman, tarih belli mi?

YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? YKS ek tercihler ne zaman 2021?

YKS tercih değişikliği nasıl ve nereden yapılır? YKS tercihlerde değişiklik yapılabilir mi?