YKS tercih kodu nedir? 2021 ÖSYM YKS 2. ek tercih kodları ve koşulları nelerdir?

YKS 2. ek tercih kodları ve koşulları yoğun olarak araştırılmaya başlandı. 14 Ekim'de başlayan 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercihleri 18 Ekim'de sona erecek. Tercih ücreti ise 19 Ekim akşamına kadar yatırılabilecek. Tercih işlemlerini yapmak isteyen adaylar tercih kodunu ve koşullarını öğrenmek istiyor. İşte YKS 2. Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan tercih kodu ve koşulları...

2021-YKS ikinci ek yerleştirme tercih dönemi dün başladı. 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. 140 baraj puanıyla tercih yapmak isteyen adaylar tercih kodları ve koşulları ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, YKS tercih kodu nedir? YKS 2. ek tercih kodları ve koşulları neler? İşte merak edilen bilgiler...

YKS TERCİH KODU VE KOŞULLARI İÇİN TIKLAYIN

140 BARAJ PUANIYLA EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

İkinci Ek Yerleştirme kontenjanlarını, 2021-YKS ek yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2021-YKS ek yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturmaktadır.

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2021-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir.

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

İkinci ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, bu kılavuz ile birlikte 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır.

Kılavuzlarda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları ile ilgili ilke ve kurallar ikinci ek yerleştirme için de geçerlidir. Bu nedenle adaylar, adı geçen kılavuzları yeniden incelemelidir.

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2021-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir.

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

İkinci ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, bu kılavuz ile birlikte 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır. Bu kılavuzlarda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları ile ilgili ilke ve kurallar ikinci ek yerleştirme için de geçerlidir. Bu nedenle adaylar, adı geçen kılavuzları yeniden incelemelidir.