ÖSYM YKS taban ve tavan puanları 2021 burada! YKS taban puanları ve kontenjan listesi!

YKS taban puanları, belli oldu. Milyonlarca öğrenci 2021 YKS taban puanları ne zaman açıklanacak? YKS taban ve tavan puanları 201 açıklandı mı? gibi sorulara yanıt aramaya başlamıştı. ÖSYM YKS tercihlerini açıkladı. Bu sebeple puan tablosu da belli oldu. Adaylar, baraj puanı 180 olarak belirtilen sınavda adaylar toplamda 3 oturumdan sınava girdiler. İşte YKS taban puanları ve kontenjan listesi...

YKS taban puanları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Dün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, YKS sonuçlarını açıkladı. Sınava katılım sağlayan adaylar merak içinde sonuçlarını kontrol ediyor. Baraj puanı ÖSYM tarafından 180 olarak belirlendi. 2021 YKS taban puanları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS taban ve tavan puanları 201 açıklandı mı?

YKS TABAN PUANLARI 2021 AÇIKLANDI MI?

YKS taban puanları belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün YKS tercih kılavuzu yayımlandı.

YKS TABAN PUANLARI 2021 İÇİN TIKLAYINIZ

Geçiğimiz hafta ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması ile ilgili bilgilendirici bir metin yayımladı. Aşağıdaki link üzerinden program ve kontenjan bilgilerine ulaşabilirsiniz.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS BARAJI KAÇ PUAN?

YKS'de baraj olarak ifade edilen alınması gereken en düşük puan 150'dir. 150 altında puan alanlar herhangi bir üniversiteye girmeye hak kazanamıyor. 150 ve üzeri puan alanlar ise meslek yüksekokullarını tercih edebiliyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için ise programın puan türünde 180 puan ve üzerini almak gerekiyor.

YKS (AYT,TYT, YDT) baraj puanı kaç? YKS'de barajı geçemeyenler ne yapacak?