2022 ÖSYM YKS sınav sonuç açıklanma tarihi belli mi? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2022 YKS sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. Peki 2022 YKS sınav sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak?

YKS 2022 sınav sonuçların açıklanacağı tarih merak konusu oldu. 18-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen YKS sonuçların açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından açıklandı. Söz konusu sınava girenler tarafından araştırılan " 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorunun yanıtı belli oldu.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca öğrenci ve velisi heyecanla AYT, TYT ve YDT sınavlarından gelecek başarılı sonuçları bekliyor. ÖSYM 2022 takvimine göre, YKS sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanacak.

3 Milyon adayın katılımı ile gerçekleşen YKS 2022'nin ardından gözler ÖSYM'den gelecek güzel habere çevirildi. YKS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar TC Kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile 20 Temmuz tarihinden itibaren sonuçlarını öğrenebilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanacak.

YKS'DE BARAJ VAR MI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 YKS, ön lisans ve lisans programları tercihlerinde, 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı.

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR 2022?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.

TYT, AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için ne kadar ham puan alınmalıdır?

TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

2022-TYT puanının, 2022-YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı hangi oranda olacaktır?

TYT'nin katkısı % 40'dır

OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı) puanı nasıl hesaplanmaktadır?

Ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülür. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50'nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Yerleştirme puanları hesaplanırken OBP'nin katkısı ne olacaktır?

OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenip yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimi yıl gerçekleştirilen YKS tercihleri 5-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu sene YKS tercihlerinin başlayacağı tarih hakkında henüz bir açıklama gelmedi.