YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite sınav sonuçları açıkladı mı?

YKS sınav sonucu milyonarca öğrenci tarafından heyecanla bekleniyor. Üniversite sınav sonuçları ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS 2020 sınavına giren öğrenciler için büyük önem taşıyor. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle gerekli tedbirler alınarak 27- 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen sınav üniversite hayali kuran binlerce gencin geleceğini belirleyecek. Peki, 2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM YKS sonuçları için tarih verdi. Üniversite hayali kuran milyonlarca gencin yakından takip ettiği 2020 yks sınav sonuçları için sayılı günler kaldı. 27-28 Haziran tarihleri arasında koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleştirilen sınavda öğrenciler ter döktü. İstediği üniversiteyi ya da bölümü isteyen gençler hayallerine kavuşmak için gerekli tercihleri yapacak. İşte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından açıklanan YKS açıklanma tarihi...

YKS SONUÇLARI 2020 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yılı koronavirüs nedeniyle tedbirli olarak düzenlenen YKS sınavı 27-28 Haziran tarihleri arasında binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. AYT, TYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınavda öğrenciler hayallerini gerçekleştirmek için ter döktü. ÖSYM tarafından açıklanan tarihe göre YKS sınav sonuçları 28 Temmuz Salı günü açıklanacak. YKS sınav sonucu ÖSYM’nin resmi internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifre ile öğrenilebilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar tercihlerini gerçekleştirecek. YKS tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercihlerini 6-14 “http://ais.osym.gov.tr”den yapacaklar.