ÖSYM YKS sonucu için tarih verdi mi? YKS sonuçları açıklanma tarihi belli mi?

YKS sonuçları, üniversite tercihleri için gün sayan tüm öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. YKS sonuçları açıklanma tarihi belli mi? ÖSYM YKS sonucu için tarih verdi mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. 81 ilde ve Lefkoşa'da gerçekleştirilen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu YKS sonuçları ÖSYM takvimine göre, 4 Ağustos 2021'de açıklanacak. İşte tüm detaylar...

YKS 2021 sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. 26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen YKS sınavlarının sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek son dakika açıklamalarına çevrildi. YKS sonuçları açıklanma tarihi belli mi? ÖSYM YKS sonucu için tarih verdi mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte tüm detaylar...

YKS SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ BELLİ Mİ?

YKS 2021 sonuçları için tarih belli oldu. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde adayların erişimine açılacak.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. ÖSYM'nin duyurusuna göre, YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu osym.gov.tr sitemizde yayımladık. Adaylarımız 2021-YKS tercihlerini 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr 'den yapacaklardır." açıklamasında bulundu.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.