Üniversite sınavından kaç dakika sonra, en erken kaçta çıkılır? YKS sınavı saat kaçta bitecek?

YKS sınavı bugün saat 10:15'te başladı. YKS sınavına giren adayların yanlarında giden refakatçileri sınavın saat kaçta sona ereceğini ve Üniversite sınavından kaç dakika sonra çıkılır, sorusunun yanıtını öğrenmek istiyor. ÖSYM'den yapılan açıklamada sınavın saat 10:15'te başlayacağı ve saat 10.00'dan sonra sınav binasına giriş yapılamayacağı açıklandı. Kılavuzda sınavdan kaçta çıkılabileceği bilgisine de yer verildi.

Heyecanla beklenen YKS'nin ilk oturumu için geri sayım sona erdi. İlk oturum olan TYT, bugün (27 Haziran 2020 Cumartesi günü) gerçekleşecek. Sınav, 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. Adaylar, bugün ve yarın sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra; yarınki öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar...

YKS SINAVI SAAT KAÇTA BİTECEK?

TYT, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

AYT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

YDT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

165 dakika kaç saat yapar? TYT kaç saat, kaç dakika sürecek?

ÜNİVERSİTE SINAVINDAN KAÇ DAKİKA SONRA ÇIKILIR?

Salonda sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;

TYT’de sınav süresinin ilk 120 dakikası,

AYT’de sınav süresinin ilk 135 dakikası,

YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir.

Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.