YKS sınav yerleri ne zaman belli olur? YKS üniversite sınavı için heyecanlı bekleyiş!

Üniversite sınavı ÖSYM tarafından belirtilen tarihte uygulanacak. TYT ve AYT oturumları 2 gün sürecek. Sınava başvuru yapan yüzbinlerce aday YKS sınavı ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman belli olur? YKS üniversite sınavı ne zaman?

YKS üniversite sınavı için heyecanlı bekleyiş başladı. Sınava hazırlanan milyonlarca aday sınav tarihi ve yerleri ile ilgili arama yapmaya başladı. YKS'ye Lise son sınıfta okuyanlar ile lise mezunu olan ve başvurularını tamamlayan adaylar başvurabilecek. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman belli olur?

YKS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

YKS giriş yerleri henüz açıklanmadı. YKS sınav yerleri, geçtiğimiz sınav dönemlerinde yoğunluk durumuna göre en geç sınava 14 gün kala açıklanmıştı. Konuya yönelik net bir açıklama gelince haberimizde yer alacaktır.

YKS adayları sınav yerleri açıklandıktan sonra ÖSYM'nin resmi sitesinin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ve ile belgelerini alabilecek.

2022 YKS NE ZAMAN?

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS), 18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak. 18 Haziran 2022 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.