YKS sınav yerleri 2022 açıklandı mı, ne zaman belli olur? YKS sınav yerleri nasıl öğrenilir?

YKS sınav yerleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak. YKS sınav yerleriyle beraber adaylar, sınava gireceği salon ve sıra numarası bilgilerine erişecek. Peki, YKS sınav yerleri 2022 açıklandı mı, ne zaman belli olur? YKS sınav yerleri nasıl öğrenilir?

YKS sınav yerleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Binlerce aday bu yıl ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınava katılım sağlayacak. Hayallerindeki üniversiteye girmek isteyen öğrenciler YKS'de büyük ter dökecek. YKS sınav yerleri 2022 açıklandı mı, ne zaman belli olur? YKS sınav yerleri nasıl belirleniyor?

YKS SINAV YERLERİ 2022 AÇIKLANDI MI?

ÖSYM tarafından belirlenen YKS sınav yerleri, geçtiğimiz sınav dönemlerinde yoğunluk durumuna göre en geç sınava 14 gün kala açıklanmıştı. Konuya yönelik net bir açıklama gelince haberimizde yer alacaktır.

YKS SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS adayları sınav yerlerini ÖSYM'nin resmi sitesinin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ve ile öğrenebilecek.

YKS NE ZAMAN?

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS), 18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak. 18 Haziran 2022 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.