YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? YKS sınav yerleri 2021 açıklandı mı?

YKS sınav yerleri yoğun araştırılan konulardan oldu. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan üniversitesi sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav, 26-27 Haziran 2021 tarihinde düzenlenecek. Başvurular ise 04 Şubat- 02 Mart'ta alınmıştı. Peki, YKS sınav yerleri 2021 açıklandı mı? YKS (AYT, YDT, TYT) sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

YKS sınav yerleri yakından takip edilen konularda oldu. Milyonlarca öğrenci hayallerinde yer alan üniversite için mücadele veriyor. Aylardır ders çalışan adaylar 26-27 Haziran 2021 tarihinde sınava katılım sağlayacak. Sınav yerleri merak eden kişiler, YKS sınav yerleri 2021 açıklandı mı? YKS (AYT, YDT, TYT) sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı.

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

YKS sınav yerleri henüz açıklanmadı. Sınava kısa bir süre kala sınav giriş belgesinin açıklanması bekleniyor.

YKS NE ZAMAN?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS), 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacaktır. 26 Haziran 2021 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)

2) Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı (Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan "fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu" veya "fotoğraflı, barkodlu-karekodlu" Geçici Kimlik Belgesi'nin geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.) Sınava girişte fotoğrafsız kimlik belgesi kesinlikle kabul edilmemektedir. Bu nedenle Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adayların fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekmektedir