Üniversite sınavı YKS başvuruları ne zaman? ÖSYM sınav takvimi 2024 YKS sınav ve başvuru tarihleri

YKS sınav ve başvuru tarihleri 2024 ÖSYM sınav takviminin yayınlanmasıyla birlikte belli oldu. Üniversite adayı on binlerce öğrencinin merakla beklediği YKS'de başvuru süreci Şubat ayında başlıyor. Üniversite sınavına katılacak olan adaylar, YKS başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecekler. Peki YKS sınav ve başvuruları ne zaman? Üniversite sınavı 2024 YKS sınav ve başvuru tarihleri

ÖSYM 2024 sınav takviminin yayınlanmasıyla birlikte Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi, (TYT) YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarının tarihleri belli oldu. Buna göre YKS sınav ve başvuruları ne zaman? Üniversite sınavı 2024 YKS sınav ve başvuru tarihleri

ÜNİVERSİTE SINAVI YKS NE ZAMAN?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024'te yapılacak.

Üniversite sınavına katılacak olan adaylar, 8 Haziran'da 'Temel Yeterlilik Testi'ne, 9 Haziran'da ise 'Alan Yeterlilik Testi'ne girecek.

2024 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YKS başvuruları; 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak.

Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2024-YKS adayları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilirler.

Üniversite sınavına katılacak olan adaylar 2024 YKS başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.