Üniversite sınavı ne zaman?

Lise eğitimini tamamlayan veya önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tamamlayacak olan adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına giriyorlar.

YKS üniversite sınavı ne zaman sorusu hakkında ÖSYM son dakika açıklaması araştırılıyor. Üniversite Sınavına girmek isteyen adaylar, ÖSYM tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Lise eğitimini tamamlayan veya önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tamamlayacak olan adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına giriyorlar. YKS 2018 yılında 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapıldı. 

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı adı ile bu yıl ilk kez gerçekleştirilen maratonun gelecek sene hangi tarihlerde olacağı merak ediliyor. ÖSYM her yıl yayınladığı takvim ile sınav tarihlerini duyuruyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Tahmini tarihler aşağıda yer alıyor.

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 22 Haziran 2019 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 23 Haziran 2019 (Pazar), 10.15, 180 dakika

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi: 23 Haziran 2019 (Pazar), 15.45, 120 dakika olacağı tahmin edilmektedir.