Üniversite ek tercihleri nasıl, nereden ve hangi tarihte yapılacak? YKS ek tercihleri 2022 ne zaman?

YKS ek tercihleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler araştırmalara başladı. 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemleri tamamlandı. Adaylar şimdi tercih sonuçlarını beklerken YKS ek tercih tarihlerini de merak etmeye başladı. YKS ek tercihleri 2022 ne zaman? Üniversite ek tercihleri nasıl ve hangi tarihte yapılacak?

YKS ek tercihleri 2022 ne zaman? Üniversite ek tercihleri nasıl ve hangi tarihte yapılacak? soruları yoğun bir şekilde araştırılıyor. ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme süreci devam ediyor. İlk tercihlerini 27 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arasında yapan adaylar şimdi gözlerini 2. tercihlere çevirdi.

YKS EK TERCİHLERİ 2022 NE ZAMAN?

YKS ek tercihleri henüz belli olmadı. İlk tercihlerin açıklanmasının ardından ek tercihlerin yapılacağı tarih duyurulacak.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.

Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.