YKS ek tercih sonucu için gözler ÖSYM'de! YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları için geri sayım başladı. YKS tercih süreci 23 Eylül tarihinde sona erdi. Ek tercih döneminin son bulmasının ardından adaylar gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdiler. YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. YKS ek tercih sonucu için gözler ÖSYM'den gelecek son dakika açıklamalarına çevrildi. İşte tüm detaylar..

YKS ek tercih sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. YKS ek tercihlerinin perşembe günü sona ermesinin ardından adaylar şimdiden tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırmaya başladılar. ÖSYM tarafından yayınlanan ek tercih kılavuzunda ek yerleştirme işlemi yapılan adayların üniversite kayıtlarının 4 Ekim'de başlayacağı belirtildi. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercih sonucu için gözler ÖSYM'de...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz ÖSYM'den bir resmi bir açıklama gelmedi. YKS ek tercih sonucu hakkında güncel bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

Kılavuz bilgileri göz önüne alındığında YKS ek terci sonuçlarının 4 Ekim'e kadar açıklanması gerekecek.

EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir.

Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1 ve 6C'de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.