Yerleşenler ek tercih yapabilir mi? YKS ek tercih kimler yapabilir, kimler yapamaz 2021?

YKS ek yerleştirme dönemi dün başladı. Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler. Peki, YKS ek tercih kimler yapabilir, kimler yapamaz 2021? Yerleşenler ek tercih yapabilir mi?

YKS ek tercih işlemleri yoğun ilgi görüyor. 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. 2021-YKS Ek Yerleştirme tercih dönemi dün başladı. Peki, YKS ek tercih kimler yapabilir, kimler yapamaz 2021? Yerleşenler ek tercih yapabilir mi?

ÖSYM AİS YKS ek tercih yapma ekranı burada! YKS ek tercih robotu 2021 sizlerle!

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

YKS üniversite ek tercih taban puanları 2021 sizlerle! YKS boş kontenjanlar listesi burada!

Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

YKS ek tercih ekranı açıldı mı, ek tercih neden yapamıyorum? ÖSYM ek tercih yapamıyorum sorunu!

2021-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

140 barajını geçenler ne zaman tercih yapacak? YKS 3. tercihler ne zaman?

KİMLER EK TERCİH YAPAMAZ?

2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

YKS ek tercih ücreti nasıl yatırılır? YKS ek tercih ücreti 2021 ne kadar?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 ek yerleştirme kayıtları ne zaman?