YKS boş kontenjanlar listesi burada! YKS üniversite ek tercih taban puanları 2021 sizlerle!

YKS üniversite ek tercih dönemi dün başladı. ÖSYM tarafından yayınlanan duyuruya göre, adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile yapabilecek. Adaylar tercih işlemleri için boş kontenjanları incelemek istiyor. İşte YKS boş kontenjanlar listesi ve taban puanları 2021...

2021 YKS boş kontenjanlar listesi yoğun ilgi görüyor. YKS ek tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir. Adaylar tercih işlemleri için boş kontenjanları ve taban puanlarını araştırıyor. İşte YKS boş kontenjanlar listesi ve taban puanları 2021...

YKS BOŞ KONTENJANLAR VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Yerleşenler ek tercih yapabilir mi? YKS ek tercih kimler yapabilir, kimler yapamaz 2021?

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

ÖSYM AİS YKS ek tercih yapma ekranı burada! YKS ek tercih robotu 2021 sizlerle!

Ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır. Bu kılavuzlarda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları ile ilgili ilke ve kurallar ek yerleştirme için de geçerlidir. Bu nedenle adaylar, kılavuzları yeniden incelemelidir.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Tercih süresi, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasındadır. Ek yerleştirme ücreti 25,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59'a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

YKS ek tercih ücreti nasıl yatırılır? YKS ek tercih ücreti 2021 ne kadar?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 ek yerleştirme kayıtları ne zaman?

140 barajını geçenler ne zaman tercih yapacak? YKS 3. tercihler ne zaman?