YKS adaylarına uyarı! 30 dakikalık ek süreyi iyi değerlendirin

YKS'nin ilk oturumu yarın yapılacak. Uzmanlar, adaylara “30 dakikalık ek süreyi iyi değerlendirin, bir soruya takılıp zaman kaybetmeyin, olası doğru seçeneği bulduktan sonra diğer soruya geçin” önerisinde bulundu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. YKS baraj puanının kaldırılması sonrası, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Temel Yeterlilik Testi'nin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak.

KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİN

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bugay Sökmez, YKS'ye girecek adaylara yönelik önerilerini anlattı. Bugay adaylara yönelik, "YKS'ye iki gün kala sizi rekabete sürükleyen, eksik, yetersiz hissettiren, kıyaslayan kaygılı arkadaşlarınızdan uzak durun. Kalan süreyi sizi destekleyen, rahat ve huzurlu hissettiren arkadaşlarınızla geçirin. Sevdiğiniz ve huzur veren arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirin" önerisinde bulundu.

ZAMAN KAYBETMEYİN

Bu yıl YKS'nin ilk oturumu olan TYT süresinin 30 dakika uzatıldığını hatırlatan Bugay, şunları kaydetti: "Bu ek süre öğrencilerin rehavete kapılmasına sebep olmamalı. 30 dakikalık süre, kararsızlıkla aynı soruda takılarak ziyan edilmemeli. Adaylara, TYT oturumundaki 30 dakikalık ek süreyi iyi değerlendirmelerini ve bir soruya takılıp zaman kaybetmemelerini öneriyorum. Aynı soruda uzun süre vakit harcanılmamalı. Hem zaman kaybına hem de kaygının yükselmesine neden olur. Kararlı olun, işaretleyin ve diğer soruya geçin."

NEFES EGZERSİZİ YAPIN

Sınavda stresin normal olduğunu vurgulayan Bugay, "Gerginliği gidermenin en etkili yoludoğru nefes almaktır. Burnunuzdan alarak ağzınızdan vererek tekrar edeceğiniz egzersiz ritminizi düzenler"dedi.

İSTANBUL'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul'da YKS'ye girecek öğrenci ve sınav görevlileri, bu hafta sonu toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecekler. Sınav veya görevli belgelerinin gösterilmesi yeterli olacak. Ücretsiz ulaşım, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.