140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? YKS 3. ek tercihler ne zaman, tarihleri açıklandı mı?

YKS sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak. Adaylar, ek tercih işlemlerini 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında yapabilecek. Peki, YKS 3. ek tercihler ne zaman? 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak?

140 barajını geçenler ne zaman tercih yapabileceğini araştırıyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, ek tercih işlemleri 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. 140 puan alan adaylar ne zaman tercih yapabileceklerini araştırıyor. Peki, YKS 3. tercihler ne zaman? 140 barajını geçenler ne zaman tercih yapacak?

YKS 3. TERCİHLER NE ZAMAN?

140 barajını geçenlerin ne zaman tercih yapacağı henüz belli olmadı. YKS 3. tercih tarihleri açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

ÖSYM AİS YKS ek tercih yapma ekranı burada! YKS ek tercih robotu 2021 sizlerle!

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

YKS ek tercih ücreti nasıl yatırılır? YKS ek tercih ücreti 2021 ne kadar?

Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Yerleştirme sonuçları için tarih verilmedi, sonuçların en geç önümüzdeki hafta içi açıklanması bekleniyor.

YKS üniversite ek tercih taban puanları 2021 sizlerle! YKS boş kontenjanlar listesi burada!

EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir.

Yerleşenler ek tercih yapabilir mi? YKS ek tercih kimler yapabilir, kimler yapamaz 2021?

Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.

YKS ek tercih ekranı açıldı mı, ek tercih neden yapamıyorum? ÖSYM ek tercih yapamıyorum sorunu!

Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1 ve 6C'de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek tercih ücreti nasıl yatırılır? YKS ek tercih ücreti 2021 ne kadar?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 ek yerleştirme kayıtları ne zaman?