YKS 2. ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS 3. yerleştirme kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS 2. ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 14 Ekim'de başlayan 2. ek tercih dönemi bugün sona eriyor. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını ve kayıtların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, YKS 2. ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS 3. yerleştirme kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS 2. ek tercih dönemi bugün sona eriyor. 140 barajını geçen binlerce adayın beklediği tercihler 14 Ekim'de başlamıştı. Adaylar T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak bu akşama kadar yapabiliyor. Peki, kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS 2. EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS 2. ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ancak sonuçların bu hafta içi açıklanması bekleniyor.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME KAYITLARI NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur (Elektronik kayıt hariç üniversitelerdeki kayıt işlemleri, resmi iş günlerinde ve çalışma saatlerinde yapılır.).

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.