YGS 2017 soruları zor muydu kolay mıydı YGS sınav değerlendirmesi

Üniversite yolunda ilk maraton olarak adlandırılan ve yaklaşık 2 milyondan fazla adayın katıldığı YGS başladı. 160 dakika sürecek sınavda adaylara 160 soru yöneltilecek. YGS 2017 soru ve cevapları bugün saat 12.30'dan sonra açıklanıyor. YGS 2017 soruları zor muydu kolay mıydı? YGS sınav değerlendirmesi bu sayfada sizlerle olacak.

2017 YGS bitti. YGS soru ve cevapları OSYM 'nin sitesinde erişime açılacak. Peki bu sene 2017 YGS soruları nasıldı, çelişkide bırakan cevaplar nelerdi? Milyonlarca öğrenci şimdi YGS soru cevaplarını merak ediyor. Peki bu sene 2017 YGS soruları nasıldı, öğrenciler YGS 2017 matematik soruları, 2017 YGS türkçe soruları ve 2017 YGS sosyal bilimler soruları ve 2017 YGS fen bilimleri soruları cevapları nasıldı. Öğrenciler şimdi bu soruların cevabını merak ediyor. 2017 YGS soru cevapları hakkında aklınıza takılan soruları yazın, bizde yayınlayalım... ÖSYM, sınav sonuçlarını 28 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

ÖSYM AİS GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN ÖSYM RESMİ SİTESİ 

YGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI ÖSYM AİS SİSTEMİNDE OLACAK

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na giren adaylar 2017 YGS soruları ve cevap anahtarına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi sayfası ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecekler.

Sisteme TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri ile giriş yapılabiliyor. Giriş yapılan sayfadan YGS 2017 Soru kitapçıklarına (YGS Temel Soru Kitapçığı) ulaşılabilecek.

Adaylar sisteme giriş yapmak için TC Kimlik No ve ÖSYM Aday Şifreleri'ni kullanmaları gerekiyor. Giriş yapılan sayfadan YGS 2017 Soru kitapçıklarına yani bildirilen adı ile 'Temel Soru Kitapçığı' na ulaşabilecekler.

YGS SORU CEVAPLARI HAKKINDA

Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel matematik ve fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.

Sınava giren adayın sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanır.

YGS SINAVI 160 DAKİKA SÜRECEK

YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı) olarak adlandırılan birinci aşama sınavı 160 dakika sürdü. Sınavdan çıkan herkes YGS soru ve cevapları öğrenebilmek için bilgisayar başına geçti.

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS'ye girenlere sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

YGS SONUÇLARI

 
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.
 
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'lere başvurabilecek. 
 
Öte yandan, YGS ve sınavsız geçiş için 2 milyon 126 bin 681 aday başvuru yaparken, bunların 908 bin 65'ini lise son sınıf öğrencileri, 407 bin 825'ini geçen yıl liseden mezun olanlar, 810 bin 791'ini ise daha önceki yıllarda liseyi bitirenler oluşturdu. 
 
Başvuran adayların, 756 bin 473'ü geçen yıl da ÖSYS'ye girdi. Geçen yıl ÖSYS'ye, 78 bin 428'si sınavsız geçiş olmak üzere toplam 2 milyon 86 bin 87 aday başvurmuştu.