YDUS tercihleri 2020 nasıl yapılacak? YDUS nedir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum alanı için 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS) tercih işlemleri bugün itibari ile başladı. YDUS 2019 başvuruları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden internet aracılığıyla alınacak. Yerleştirme işlemleri, 2019-YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacak.

ÖSYM, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanı için 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS) tercih işlemlerinin bugün itibari ile başladığını duyurdu. Tercih işlemleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden internet aracılığıyla alınacak. Peki, YDUS nedir? YDUS tercihleri nasıl yapılacak?  

YDUS NEDİR?

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) daha ileri seviyede Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi görmek isteyen adaylar için yılda 1 nadiren 2 kere ÖSYM tarafından yapılan sınavdır.

YDUS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Kadın Hastalıkları ve Doğum alanı için 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS) tercih işlemleri 13 - 18 Ağustos 2020 tarihleri arasında bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden internet aracılığıyla alınacaktır.

Yerleştirme, 2019-YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır.

2019-YDUS: KILAVUZ VE BAŞVURU BİLGİLERİ

YDUS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Durumları aşağıdaki maddelere uyan adaylar 2019-YDUS'a başvurabilirler;

a) Sınavın yapılacağı ana dalda uzman unvanını almış olmak (Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için özel mevzuatındaki hükümler saklıdır.)

b) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (YDUS) yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.