2021 YKS YDT soru cevap anahtarı yayınlandı! İşte YKS YDT soru kitapçığı ve cevapları

YDT soru kitapçığı gündemde yer alan konulardan oldu. Bugün binlerce öğrenci Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin hazırladığı YDT sınavına katıldı. 80 sorudan oluşan test için 120 dakika süre verildi. Sınav sonrası YDT soru kitapçığı yayımlandı. İşte 2021 YKS YDT soru cevap anahtarı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS sınavın son oturumu olan YDT sınavını geçekleştirildi. Sınava katılım sağlayan adaylar, soru ve cevapları kontrol etmek istediği için YDT soru kitapçığı yayımlandı mı? YKS YDT soru cevap anahtarı ne zaman yayımlanır? sorularına yanıt aramaya başladı. 80 sorunun yer aldığı sınav 120 dakika olacak.

YDT SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

YDT soru kitapçığı yayınlandı. Soru cevap anahtarına ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

YKS (TYT,AYT, YDT) SINAV SÜRESİ NASIL?

TYT, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecektir.

AYT, 27 Haziran 2021 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

YDT, 27 Haziran 2021 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

SINAV SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YDT 2021 saat kaçta başlayacak? YKS YDT sınavı kaçta başlayıp, kaçta bitiyor?

YDT baraj puanı 2021 kaç? YDT'ten en az kaç net yapmak gerekir?