YDT kaç saat, kaç dakika sürecek? YDT'den en erken saat kaçta çıkılabilir?

YKS sınavının 3. ve son oturumu olan YDT yarın (28 Haziran 2020 Pazar günü) gerçekleşecek. Sınava katılacak olan adaylar ve yakınları, sınavın saat kaçta başlayacağını ve saat kaçta sona ereceğini merak ediyor. Adaylar sınavdan en erken ne zaman çıkılabildiğini de öğrenmek istiyor. Merak edilen tüm detaylar ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz kapsamında yer alıyor...

Üniversite sınavına hazırlanan adaylardan YDT oturumuna katılacaklar, sınav ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Bugün TYT'ye giren adaylar yarın 2. ve 3. oturumlara katılacak. Son oturum olan 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi saat 15.45'te başlayacak. Sınava katılacak adaylar ve yakınları sınavın kaç dakika süreceğini ve kaçta biteceğini öğrenmek istiyor.

YDT KAÇ SAAT SÜRECEK?

YDT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

YKS soruları zor muydu, kolay mıydı? YKS soruları nasıldı?

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir

SINAVDAN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILABİLİR?

ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgilere göre, YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

180 dakika kaç saat yapar? AYT saat kaçta başlayacak, en erken kaçta çıkılabilecek?

Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyeceğinin belirtildiği kılavuza göre sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir.

Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.