YDS 2021 soruları ne zaman yayınlanacak? YDS soru cevap anahtarı açıklandı mı?

YDS soru kitapçığı, sınav bitimiyle beraber sonuçlarını öğrenmek isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dün ÖSYM tarafından düzenlenen sınav saat 10:15'de başladı. Adaylara 80 soru için toplamda 180 dakika süre verildi. YDS 2021 soruları ne zaman yayınlanacak? YDS soru cevap anahtarı açıklandı mı?

YDS soru kitapçığını bakmak isteyen adaylar sınav sonuçlarını değerlendirecek. Dün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav, koronavirüs önlemleri dikkate alınarak gerçekleşti. Sınava katılım sağlayan adaylara sınavda 80 soru yöneltildi. Peki, YDS 2021 soruları ne zaman yayınlanacak? YDS soru cevap anahtarı açıklandı mı?

YDS SORU CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI MI?

YDS soru cevap anahtarı henüz yayınlanmadı. ÖSYM soru kitapçığnı yayınladığı zaman haberimize eklenecektir.

YDS NEDİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ve ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının ardından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavıdır. YDS'de, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.

YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav "İlkbahar YDS Sınavı" (YDS/1), ikinci sınav ise "Sonbahar YDS Sınavı" (YDS/2), üçüncü sınav "Kış YDS Sınavı" (YDS/3) olarak geçmektedir.

YDS SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ÖSYM, kılavuzda sınav sonuçlarının kaç yıl geçerli olduğu hakkında bilgi yayımladı. Buna göre;

"Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacaktır. Ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebileceklerdir." şeklinde ifade edildi.

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS sonuçları kaç yıl geçerli?

YDS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? YDS puan hesaplaması 2021 nasıl yapılır?