YDS sınav sonuçları sorgulama ekranı: ÖSYM YDS sonuçları açıklandı!

YDS sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. YDS sınavı 27 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Akademik kariyer yapmak isteyen adayların girdiği YDS sınavından 80 soru için 180 dakika süre verilmişti. ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden YDS sonuçları öğrenilebiliyor.

YDS sonuçları belli oldu. 27 Eylül Pazar günü YDS sınavı yapıldı. Sınavda 80 soru için 180 dakika süre verilmişti. YDS sonuçları 2020 ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden duyuruldu. Adaylar sınav sonuçlarına T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

YDS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

YDS PUAN HESAPLAMA

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.