ÖSYM YDS sonuçları sorgulama ekranı! YDS sınav sonuçları açıklandı mı?

18 Nisan 2021 tarihinde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2021-YDS/1) sonuçları heyecanla bekleniyordu. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda YDS sonuçlarının erişime açıldığı açıklandı. İşte ÖSYM YDS sonuçları sorgulama ekranı..

ÖSYM YDS sonuçları sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. YDS sınavı 18 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşmişti. Sınava katılan adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Beklenen duyuru ÖSYM'den az önce geldi.

YDS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI

18 Nisan 2021 tarihinde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2021-YDS/1) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına 07 Mayıs 2021 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

YDS HAKKINDA

2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yapıldığından, diğer yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavları (ÜDS, KPDS vb.) yapılmamaktadır. Ayrıca; ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda 2013 yılından itibaren yabancı dil sorusu/testi bulunmadığından, bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS'den alacakları puanlar kullanılabilmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için bu sınavın sonuçlarını kullanabilmektedirler. Bu nedenle, bu kadrolara başvuracak adayların YDS'ye girmeleri yararlarına olacaktır. Yurt içindeki ve yurt dışındaki kurumlar istedikleri takdirde amaçları doğrultusunda bu sınavın sonuçlarını kullanabileceklerdir.