YDS 2 sınav süresi kaç dakika? YDS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

Yabancı Dil Sınavı (YDS)'nin 2. sınavı yarın gerçekleştirilecek. YDS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? YDS 2 sınav süresi kaç dakika? gibi soruların yanıtları tüm sınava girecek olan adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, Rusça dilleri için yapılacak YDS'de adaylar bir dönemde yalnız bir yabancı dilden sınava girilebilecekler. İşte sınav hakkında tüm merak edilenler...

Başvuru işlemleri 20-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen YDS/2 bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Sınava katılım sağlayacak olan tüm adaylar YDS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? YDS 2 sınav süresi kaç dakika? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. YDS 2 hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz...

YDS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınav, saat 10.15'de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecek.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Ekim tarihinde yapılacak sınavın sonuçları ÖSYM takvimine göre 2 Kasım 2021 tarihinde açıklanacak.

YDS HAKKINDA

Dil Seviye Belirleme Sınavı, 4 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan yönetmelikle eski KPDS ve ÜDS sınavları yerine geçen ve yılda 2 kez ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavıdır.

İngilizce, Almanca, Fransızca dillerine ek olarak başka dillerde de yapılan sınav 150 dakika sürer. Gramer, Cümle Tamamlama, Çeviri, Diyalog ve Paragraf Tamamlama ve Okuma Parçaları sorularından oluşan 80 soruluk bir sınavdır.

İlk sınav 7 Nisan 2013 tarihinde yapılmış olup ÖSYM'nin aldığı kararla sınav sorularının sadece 10 tanesi yayınlanmaktadır.