YDS başvurusu nasıl yapılacak? ÖSYM YDS başvuru ücreti 2021 ne kadar?

YDS başvuruları tarihi belli oldu. ÖSYM resmi açıklamayı sitesinde yaptı. 18 Nisan 2021 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek sınavdan önce adaylar, başvuru kılavuzunda belirtilen işlemleri yapacak. Peki, YDS başvurusu nasıl yapılacak? ÖSYM YDS başvuru ücreti 2021 ne kadar?

YDS başvuruları, her yıl olduğu gibi bu yılda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınacak. Adaylar belirtilen bankalara ücret ödemesini yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayacak. Geçtiğimiz yıl adaylara 180 dakika içerisinde 80 soru sormuşlardı. Peki, YDS başvurusu nasıl yapılacak? ÖSYM YDS başvuru ücreti 2021 ne kadar?

YDS BAŞVURULARI 2021 NE ZAMAN ALINACAK?

YDS başvuruları 25 Şubat ve 8 Mart tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden alınacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Sınava başvurular, 25 Şubat – 08 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

YDS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir."

YDS 2021 ÜCRETİ NE KADAR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), 145,00 TL olarak belirlendi.

YDS 2021 NE ZAMAN?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), 18.04.2021 tarihinde düzenlenecek. Belirtilen takvime göre sonuçlar ise, 11.05.2021 tarihinden açıklanacak.

YDS NEDİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ve ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının ardından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavıdır. YDS'de, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.

YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav "İlkbahar YDS Sınavı" (YDS/1), ikinci sınav ise "Sonbahar YDS Sınavı" (YDS/2), üçüncü sınav "Kış YDS Sınavı" (YDS/3) olarak geçmektedir.