1 Haziran okullar açıldı mı, yüz yüze eğitim başladı mı? Bugün okullar açıldı mı?

Tüm Türkiye'nin gözü dün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısına çevrilmişti. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni kararları açıkladı. Bu süreçte en çok kapalı kalan yerlerden biri olan okulların durumu da tüm öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyordu. Okulların durumu hakkında da son dakika açıklaması geldi. İşte tüm detaylar...

17 Mayıs tarihinde başlayan kademeli normalleşme dönemi 1 Haziran tarihinde sona erdi. Pandemiyle mücadelede Türkiye 1 Haziran'dan sonra yeni bir döneme girerken yeni kararların ne olacağı merak ediliyordu. Bu sürede en çok kapalı kalan yerlerden biri olan okulların durumu da yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, yarın okullar açılacak mı? 1 Haziran okullar açıldı mı, yüz yüze eğitim başlıyor mu? İşte tüm merak edilenler...

BUGÜNOKULLAR AÇILDI MI?

Türkiye'nin merakla beklediği toplantı sona erdi. 1 Haziran'dan sonra uygulanacak yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarından itibaren ilkokul öğrencileri için, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ise ortaokul ve lise öğrencileri için haftada iki gün yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı. Bugün ilkokul öğrencileri için okul başladı.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlandı.

Okullardaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

İnternet kafeler açıldı mı? İnternet kafeler 1 Haziran'da açılacak mı?

Yasaklar kalktı mı? 1 Haziran sonrası nereler açılacak, yeni kararlar neler?

Hafta içi yasak saatleri değişti mi? Yeni yasak saatleri nasıl oldu?

Nargile kafeler açılacak mı? 1 Haziran sonrası Nargile yasağı bitecek mi?