Vakıflar Genel Müdürlüğü başvuru sonuçları bekleniyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları eylül ve ekim ayları içerisinde gerçekleştirildi. VGM burs sonuçları 2018 yılında da heyecanla bekleniyor.

Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için duyurular internet sitemiz üzerinden yapılacaktır. 

2017 yılına başvurular 30 Eylül’de sona ererken, başvurular 3 ay sonra açıklandı. VGM burs sonuçları, açıklanır açıklanmaz haber içeriğinde olacak.

Kurum tarafından resmi internet sitesi üzerinden yapılacan açıklamada, " 2018 – 2019 Eğitim Yılı burs başvurularımız sona ermiştir. Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmelerine başlanmıştır. Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktır. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine internet sitemiz üzerinden yapılacaktır. Tüm öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar dileriz." denilmiştir.

VGM burs başvuru sonuçları, değerlendirme işleminin sona ermesinin ardından kurumun internet sitesi üzerinden yayımlanacak. VGM burs başvuru sonuçları, Lisans öğrencileri için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) açıklayacağı burs sonuçlarının ardından açıklanacak. KYK bursu almaya hak kazanamayan öğrenciler, bu burstan faydalanabilecek. Burs sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne çevrildi. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

Burs başvurularının değerlendirme ve sonuç açıklama işlemlerine ait duyurular internet sitesinde yer alan DUYURULAR alanından yapılacaktır. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür.