2021 VGM burs başvuruları ne zaman başlıyor? VGM burs başvurusu nasıl yapılır, kimler başvuru yapabilecek?

VGM burs başvuruları milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alan konular arasında. 2021-2022 VGM burs başvuruları ile ilgili merakla beklenen açıklama geldi. Yurt genelinde milyonlarca öğrencinin yakından takip ettiği VGM burslarına ilişkin kurumun internet sitesi üzerinden yayınladığı duyurular ve bur başvuru şartlarına ilişkin merak edilen tüm detayları bu haberimizde derledik. İşte burs başvuru işlemi ve şartları....

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru süreci merak konusu haline geldi. 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitimlerini aileden uzak bir yerde devam ettiren ihtiyaç sahibi öğrencilerin yakından takip ettiği VGM 2021 burs başvuruları ile ilgili yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki VGM burs başvuruları ne zaman başlıyor? 2021 VGM burs başvurusu nasıl yapılır, kimler başvuru yapabilecek?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı verilmektedir. Her yıl düzenli olarak İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilen VGM bursları ile ilgili başvuru süreci ve detayları yakından takip ediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı verilmektedir. Her yıl düzenli olarak İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilen VGM bursları ile ilgili başvuru süreci ve detayları yakından takip ediliyor.

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN? - 2021 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları geçtiğimiz yıl 15-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. 2021 2022 eğitim öğretim yılında VGM burs başvuru tarihlerine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

VGM BURSUNA NASIL BAŞVURULUR?

2021 - 2022 öğretim dönemi Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular belirlenen tarihler arasında kurumumuz internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır. Halen burs almakta olan öğrencilerimizin tekrar burs başvurusu yapmalarına gerek yoktur.

VAKIF BURSU GERİ ÖDEMELİ Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl binlerce öğrenciye verdiği burs geri ödemesiz olarak veriliyor.

VGM DEVLETİN Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bir diğer önemli işlevi ise yönettiği vakıfların gelirleriyle binlerce fakir ve ihtiyaç sahibi kişiye sağladığı sosyal hizmetlerdir.

VGM BURS NE KADAR 2021?

2021-2022 eğitim öğretim yılında burs miktarı ile ilgili henüz belirlenmiş bir rakam mevcut değildir.

VGM BURSU NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl;

Ortaöğretim öğrencilerinde eğitim Yardımı almaya hak kazanan öğrencilere eğitim yardımı aldıkları süreler içerisinde her eğitim döneminde 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 75,00 TL eğitim yardımı yapılmaktadır.

Yükseköğrenim öğrencilerinde Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 300,00 TL burs verilmektedir.

Türkiye'de kalma izni bulunmayan öğrencilere, diğer kurumlardan eğitim yardımı alan öğrencilere, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan öğrencilere burs verilmemekte olup burs almaya hak kazanan yabancı uyruklu öğrencilere burs almaya devam ettikleri sürelerde her eğitim döneminde 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 600,00 TL burs verilmektedir.

VGM BURS SÜRESİ NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan öğrenciye, öğrencilik halinin devam etmesi ve burs almaya engel bir durumunun olmaması koşuluyla öğrenim gördüğü programın varsa hazırlık sınıfı ve normal öğrenim süresince burs verilir.

Aynı aileden sadece bir öğrenciye burs verilir.

Genel Müdürlükten burs alan ön lisans mezunu öğrencilerden Dikey Geçiş Sınavı ile eğitimlerine ara vermeden başka bir yükseköğretim kurumuna geçen öğrencilerin bursları kesilmez. Bu durumda olan öğrencilere varsa intibak döneminde bursları ödenir ancak önceki yükseköğretim kurumunda aldığı burs süresi ile yeni yükseköğretim kurumunda verilecek burs süresi toplamı, yeni yükseköğretim kurumunun normal eğitim süresini geçemez.

Genel Müdürlükten burs alıyorken okumakta oldukları programdan başka bir programa yatay geçiş yapan öğrencilerin, önceki yükseköğretim kurumunda son eğitim yılında başarılı olmaları kaydı ile bir kereye mahsus olmak üzere bursları kesilmez. Bu durumda olan öğrencilerin varsa intibak döneminde bursları ödenir; ancak yükseköğretim kurumunu değiştiren öğrencinin önceki aldığı burs süresi ile yeni yükseköğretim kurumunda verilecek burs süresi toplamı, yeni yükseköğretim kurumunun normal öğrenim süresini geçemez.

Eğitim Yardımı almaya hak kazanan öğrencilere eğitim yardımı aldıkları süreler içerisinde her eğitim döneminde 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle yardım yapılmaktadır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

VGM BURSU KİMLERE VERİLMEZ?

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler.

b) Yabancı uyruklu öğrenciler.

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri.

ç) Ek süre öğrenim gören öğrenciler.

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler.

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler.

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrenciler.

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenen burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir. Bu öğrencilere burs miktarının iki katına kadar ödeme yapılabilir.