Uzman ve başöğretmenlik kılavuzu 2022! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvuru şartları neler, ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuruları ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz gün yayınlamıştı. Eğitim ve öğretimin en değerli parçalarından olan öğretmenler artık yıllara göre rütbe atlayabilecek. Uzman öğretmen ve başöğretmen olarak kademe atlayan kişiler için düzenlenecek sınava da az kaldı. Peki, Başöğretmenlik sınav tarihi ne zaman? Uzman öğretmenlik sınavı başvuru şartları neler?

Öğretmenlik görevini icra edenler başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik başvuru şartları ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Öğretmenlikte rütbe basamaklarını oluşturan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı gerekli duyuruları yaptı. Peki, Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı 2022 ne zaman yapılacak? İşte başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik başvuru kılavuzu...

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik kademeleri için gün sayan binlerce öğretmen başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı kadro ve pozisyonlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerin eğitim programına başvuruları 01-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakanlık kadro ve pozisyonlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden eğitim programına başvuruda bulunanların, başvuru sonuçları 14 Haziran 2022 Salı günü açıklanacak.

EĞİTİM PROGRAMI NE ZAMAN?

Eğitim programına katılacaklar 7 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Eğitim programı tarihleri şu şekilde:

Uzman öğretmenlik eğitim programı: 18 Temmuz - 05 Eylül 2022

Başöğretmenlik eğitim programı: 18 Temmuz - 19 Eylül 2022

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN BAŞVURU ŞARTLARI

Uzman ve başöğretmen unvanları için başvuruda bulunacak öğretmenlerde/uzman öğretmenlerde aranan şartlardan biri olan mesleki gelişim çalışmaları, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan tüm branş/alan öğretmenlerinin her bir alandaki görevlerden en az birini yapabilecekleri şekilde "Eğitim Öğretim ve Rehberlik Çalışmaları, Yönetime Katılım ve Araştırma ile Geliştirme Çalışmaları" olmak üzere üç çalışma alanı olarak belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların üç çalışma alanı olarak belirlenen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayabilmeleri için çalışma alanlarının en az ikisinden birer çalışma yapmaları gerekiyor.