Üniversitelerde yüz yüze eğitim ertelendi mi? Üniversitelerde sınavlar iptal mi oldu? YÖK açıkladı...

Üniversiteler yüz yüze eğitim ve sınavların iptaline ilişkin açıklama YÖK tarafından yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Yükseköğretim Kurumu, üniversitelere yüz yüze eğitim ve sınavlar hakkında yazılı açıklamada bulundu. Üniversitelerde yüz yüze eğitim ertelendi mi? Üniversitelerde sınavlar iptal mi oldu?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ve sınavlar hakkında son açıklamalar yakından takip ediliyor. Yükseköğretim Kurumu, (YÖK) yüz yüze eğitim ve sınavlara ilişkin üniversitelere bilgi gönderdi. Pazartesi günü açıklanan yeni tedbirler sonrası bazı sınavlarda iptal edilmişti. Peki, Üniversitelerde yüz yüze eğitim ertelendi mi? Üniversitelerde sınavlar iptal mi oldu?

ÜNIVERSITELERDE YÜZ YÜZE EĞITIM ERTELENDI MI?

YÖK üniversitelere yüz yüze eğitim ve sınavların durumuna ilişkin yazı gönderdi.

Buna göre, 17 Mayıs tarihine kadar yüz yüze eğitimlere ara verilerek uzaktan eğitime geçilmesi ile yüz yüze sınavların ertelenmesi veya online yapılması istendi.

YÖK HAKKINDA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 1982 Anayasası'nın 131. maddesi esasında; "Yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek, denetlemek, yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek bu kurumların kanunda belirtilen amaç ve ilkeler doğrultusunda kurulmasını, geliştirmesini ve üniversitelere tahsis edilen kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamak ve öğretim elemanlarının yetiştirilmesi için planlama yapmak maksadı ile" kurulmuş olan kurum. Anayasa'ya göre; Kurulun teşkilatı, görev, yetki, sorumluluğu ve çalışma esasları kanunla düzenlenir.

Söz konusu kanun 1981'de çıkarılan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'dur.

Bu kanuna göre Yükseköğretim, akademik, kurumsal ve idari yönden yeniden yapılanmamıştır. Kanunla Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında toplanmış, akademiler üniversitelere, eğitim enstitüleri eğitim fakültelerine dönüştürülmüş ve konservatuvarlar ile meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanmıştır. Böylece, söz konusu kanun hükümleri ve Anayasa'nın 130. ve 131. maddeleriyle kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir kuruluş olan Yükseköğretim Kurulu, tüm yükseköğretimden sorumlu tek kuruluş haline gelmişti