Nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitim mi olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak, hibrit eğitim mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında üniversitelerin açılışına dair bilgi verdi. Ülkemizde meydana gelen deprem sonrası depremzedeler, yurtlara yerleştirildi. Ardından yüz yüze eğitime ara verildi. Üniversiteler ne zaman açılacak, hibrit eğitim mi olacak? Nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitim mi olacak?

Üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin son durum bilgisi araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde yüz yüze eğitim konusuna da değindi. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak, hibrit eğitim mi olacak? Nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitim mi olacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından KYK yurtlarına deprezede vatandaşlar yerleştirildi. Öğrenciler uzaktan eğitim ile derslerine devam ediyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında üniversitelerin online eğitimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor." dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir." ifadelerine yer verdi.

YÖK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık. Yine daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüzyüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir" dedi.