Üniversiteler hakkında son durum açıklaması nedir?

Üniversiteler, yeni tip koronavirüs salgınından dolayı kapanmıştı. YÖK Başkanı Yekta Saraç'ta üniversitelerde yüz yüze eğitim konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Üniversitelerde, yeni tip salgın sonrası yüz yüze eğitim ertelenmiş, dersler online platformlar üzerinden işlenmeye başlanmıştı. 

ÜNIVERSITELER AÇILIYOR MU, NE ZAMAN?

Üniversiteler açılması hakkında son durum açıklaması YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan geldi. Saraç'ın açıklaması ise şu şekilde; "Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci dönem için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz." dedi.

YÖK Başkanı Saraç, "YÖK olarak her hafta küresel salgın sürecinde dünyada hangi tedbirlerin alındığını raporluyor, bu verileri de dikkate alıyoruz. Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde erken normale dönüşte artan vakalar üzerine hızla yeniden online'a geçtiklerini, yükseköğretimde örnek gösterilen bu ülkelerin net bir tavır koyamamalarının öğrenciler açısından ne denli yıpratıcı olduğunu, kamu sağlığı açısından da ne denli tehdit oluşturduğunu gördük." şeklinde konuştu.