Üniversiteler yüz yüze mi, online mı? Üniversiteler açıldı mı, dersler başladı mı?

Üniversitelerde eğitimin ne zaman başlayacağı ve ne şekilde yapılacağı merak ediliyor. Erol Özvar, AA muhabirine, 2021-2022 akademik yılında üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Üniversitelerin açılacağı tarihi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Peki, Üniversiteler açıldı mı, dersler başladı mı? Üniversiteler yüz yüze mi, online mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm sınıflarda okullar yüz yüze eğitim geçtiğimiz hafta başladı. Pandemi nedeni ile geçtiğimiz yıl uzaktan eğitim gören milyonlarca öğrencilerden olan üniversiteliler de bu yıl yüz yüze eğitim alıp almayacağını merak ediyor. Peki, Üniversiteler açıldı mı, dersler başladı mı? Üniversiteler yüz yüze mi, online mı? İşte YÖK Başkanı Erol Özvar'ın açıklamaları...

ÜNİVERSİTELER AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Akademik takvime göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversiteler 13 Eylül itibariyle başlayacak.

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır." ifadelerini kullandı. Özvar, üniversitelerde 'hibrit eğitim' olarak adlandırılan 'yüz yüze' ve 'online' karma şeklinde yapılmasının planlandığını duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 1,5 yıl öncesinde olduğu gibi 2021-2022 eğitim öğretim döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitime geçileceğini, kampüslerde Kovid-19 ile ilgili sürecin dijital sistemlerle yakından izleneceğini bildirdi.

Erol Özvar, AA muhabirine, 2021-2022 akademik yılında üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni akademik yılın tüm öğrenciler, veliler ve öğretim elemanları için hayırlı olmasını dileyen Özvar, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversiteye yeni başlayacak öğrencileri tebrik etti.

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar için iki kez daha ek yerleştirme yapılacağını hatırlatan Özvar, "İlk yerleştirme işlemleri neticesinde herhangi bir programa yerleşemeyen gençlerimizin de asla morallerini bozmamalarını, ek yerleştirmeler konusunda dikkatlice çalışmalarını, aileleriyle, yakınlarıyla istişareler yapmak suretiyle tercihlerini yapmalarını vurgulamak isterim. Merkezi yerleştirmede kendisine bir yer bulamayan öğrencilerimiz de inşallah bu ek yerleştirmelerde başvurularını tamamlayacak ve böylelikle yükseköğretim hayatında gelecekleri için program tercih etme şansı yakalayacaklar." dedi.

Bu yıl ikinci ek yerleştirme için baraj puanlarının düşürüldüğüne işaret eden Özvar, "İkinci ek yerleştirme, öğrencilerimize bir fırsat doğurdu. Umarım gönüllerine göre, hayallerine göre uygun bir programa yerleşmiş olurlar." diye konuştu.

2021 ÜNİVERSİTE KAYITLARI BİTTİ Mİ?

ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgilere göre; YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 10 Eylül'de sona erdi.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.