Üniversite taban puanları ne zaman açıklanır? YÖK üniversite taban ve tavan puanları belli oldu?

Üniversite taban puanları, sınava giren adayların ilgisini çeken konular arasında yer alıyor. Üç oturum halinde yapılan sınavda Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleşti. Lisans ve ön lisans tercihi yapacak adaylar şimdiden 2020 üniversite taban puanlarını sorguluyor. Üniversiteye henüz yerleşemeyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Haberimizin içerisinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

YÖK 2020 üniversite taban puanları geçtiğimiz ay YKS sınavına giren adayların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan YKS sınavı sonrası adaylar hayallerindeki üniversitenin taban puanlarını öğrenmek istiyor. YÖK tarafında belirlenecek olan üniversite taban puanları açıklandı mı? Öğrenciler, Lisans ve ön lisans üzerinden seçimlerini yapacaklar. YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, üzerinden merak edilen tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

Üniversite taban puanları henüz YÖK tarafından açıklanmadı. YKS sınavları açıklandıktan kısa bir süre sonra üniversitelerin taban puanlarının da belli olması bekleniyor.

YÖK ATLAS PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN!

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, haberimizdeki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YKS 2020 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavları 28 Temmuz 2020 tarihinden belli olacak. Sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden adayların erişimine açılacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.