Karşılıksız öğrenci bursu veren kurumların listesi yayınlandı

Bu sene üniversiteyi kazanan öğrenciler gözlerini burs veren kurumlara çevirdi. Üniversite öğrencilerinin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden yoksun kalmalarını bir nebze de olsa engellemeyi hedefleyen vakıflar, burs imkanı sunuyor.

Başvuruları eylül ayı içerisinde tamamlanacak bursların miktarı aylık 2000 TL’ye kadar ulaşıyor. Bu da aylık ortalama harçlıkları 1000 TL olan öğrenciler için adeta “can suyu” demek. 2011 yılından günümüze Türkiye Diyanet Vakfı Bursu yaklaşık 240 bin öğrenciye verilmiş. Diyanet Vakfı burslar için vatandaşlardan bağış toplamakta ve bu bağış oranında da öğrencilere burs vermektedir. Her yıl TDV öğrenci bursu için başvuru almaktadır.

Ankara burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi için tıklayınız

İstanbul burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi -TIKLA ÖĞREN 

Hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor-TIKLA ÖĞREN 

Hangi kurumlar ne kadar burs veriyor TIKLA ÖĞREN 

HANGİ KURUMLAR KARŞILIKSIZ BURS VERİYOR İŞTE TAM LİSTE

Türkiye Diyanet Vakfı:

2011 yılından günümüze Türkiye Diyanet Vakfı Bursu yaklaşık 240 bin öğrenciye verilmiş. Diyanet Vakfı burslar için vatandaşlardan bağış toplamakta ve bu bağış oranında da öğrencilere burs vermektedir. Her yıl TDV öğrenci bursu için başvuru almaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği:

Atatürkçü Düşünce Derneği bursu her yıl çok sayıda öğrenciye verilmektedir.Her yıl yenilenen başvuruları öğrenciler okudukları ildeki ADD şubelerinden yapabilmektedirler.

Türk Eğitim Vakfı:

Türk Eğitim Vakfı bursu her yıl binlerce öğrenciye verilmektedir. Mesleki Ortaöğretim ve Üniversite öğrencilerine (Lisans, Y. Lisans ve Doktora) burs imkanı sağlanmaktadır. Vakıf ayrınca kız öğrencilere yurt bursu, YGS-LYS puan türlerinde ilk 5000’ne girmiş öğrencilere ayrı bir burs için başvuru imkanı tanımaktadır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında verilecek burs miktarı şu şekildedir:

Mesleki Orta Öğretim 160.-TL

Üniversite 480.-TL

Yüksek Lisans 800.-TL

Doktora 1.120.-TL