Bölüme kaçıncı sırada girdiğimi nasıl öğrenirim? Üniversite kaçıncı sıraya yerleştim?

ÖSYM bugün YKS tercih sonuçlarını açıkladı. Sınava katılım sağlayan ve tercih işlemlerini yapan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programına yerleşti. Adaylar yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişiyor. Peki, Üniversite kaçıncı sıradan yerleştim? Bölüme kaçıncı sırada girdiğimi nasıl öğrenirim?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar birçok konu hakkında araştırma yapmaya başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan verilere göre adayların yüzde 85,80'i herhangi bir yükseköğretim programına yerleşti. Peki, Üniversite kaçıncı sıradan yerleştim? Bölüme kaçıncı sırada girdiğimi nasıl öğrenirim? Haberimizin içerisinden konuya dair detaylara ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAÇINCI SIRADAN YERLEŞTİM?

Bazı üniversitelerde okul numarasının son 2 hanesi kaçıncı sırada yerleştiğini gösterirken, bazı okullarda ise bu rakamlar bölümdeki alfabetik sıraya göre veya kayıt sıralamasına göre yapılabiliyor.

Bunu öğrenmenin yolu ise ilgili üniversitenin öğrenci işleri bürosundan bilgi almak. Yerleştiğiniz ve kayıt yaptıracağınız okulda, okulu arayarak veya kayıt işlemleri sırasında bölüme kaçıncı sıradan yerleştiğinizi öğrenmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

YKS ek tercihleri 2021 ne zaman? ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu hangi gün yayımlanacak?

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN NELER GEREKLİ?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecek.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekiyor. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? 140 barajı ne zaman başlayacak?

Üniversite ek tercih kimler yapabilir 2021? YKS ek tercih kimler yapamaz?