Üniversite yerleştirme puanları ve kontenjanları ne zaman açıklanacak? Üniversite 2021 taban tavan puanları açıklandı mı?

YKS 2021 oturumlarının tamamlanmasının ardından üniversitelerin taban puanları ve kontenjaları araştırılmaya başlandı. Üniversite 2021 taban tavan puanları açıklandı mı? Üniversite yerleştirme puanları ve kontenjanları ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtları tüm adaylar tarafından merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

YKS 2021 heyecanının sona ermesinin ardından üniversite yerleştirme puanları da araştırılmaya başlandı. YKS puanına göre tercih yapacak olan adaylar üniversite 2021 taban tavan puanları açıklandı mı? Üniversite yerleştirme puanları ve kontenjanları ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. Üniversitelerin 2 yıllık TYT ve 4 yıllık AYT taban puanları ve başarı sıralaması YKS 2021 tercih kılavuzunda yer alacak. İşte tüm merak edilenler...

ÜNİVERSİTE 2021 TABAN TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM 2021 sınav takvimine göre bu sene YKS sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde adayların erişime açılacak. YKS tercihleri sonuçların ardından başlayacak ve tercih kılavuzunda üniversite taban puanları ve kontenjanları duyurulacak. Üniversite taban puanları her yıl tercihlere kısa süre kala yayınlanmasından dolayı bu yıl henüz açıklanmadı.

Ancak üniversite adayları 2020 taban puanları yardımıyla güncel üniversite taban puanları hakkında fikir sahibi olabilirler.

2020 LİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

2020 ÖN LİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

200-250-300 PUANLA ALAN ÜNİVERSİTELER HANGİLERİ?

Üniversiteler, SAY (Sayısal),SÖZ (Sözel),EA (Eşit Ağırlık),DİL (Yabancı Dil) alanları üzerinden belli taban puanları ile öğrenci alımı yapıyor. Her bölüm için farklı bir alanın puanı geçerli oluyor. Dolayısıyla okul ve bölüme göre taban puanları değişiklik gösteriyor. Ancak önceki yılların verilerine bakıldığında ülke genelinde 300 puanın altında pek çok öğrencinin yükseköğretim kurumlarına yerleştiği görülüyor.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

YKS'de bir yükseköğretim kurumuna girebilmek için alınması gereken asgari puan yani baraj, 2021 yılında 150 olarak belirlendi. 150 puanın altında kalan öğrenciler herhangi bir üniversiteye girmeye hak kazanamıyor. 150 ve üzeri puan alanlar ise meslek yüksekokullarını tercih etme hakkı kazanıyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için adayların 180 ve üzeri puan alması gerekiyor.