Uluslararası Final Üniversitesi’nde turizm haftası dolayısıyla seminer gerçekleştirildi

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Uluslararası Final Üniversitesi’nde “Sürdürülebilir Turizm Bağlamında Eko-Turizm” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Üniversitenin Turizm ve Mutfak Sanatları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen seminerde Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim, Büyükkonuk Eko-Turizm Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Lois İsmail Cemal, Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mürüde Ertaç birer sunum yaptı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Uluslararası Final Üniversitesi Turizm ve Mutfak Sanatları Topluluğu turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde eco-turizmin önemine dikkat çekmek amacıyla “Sürdürülebilir Turizm Bağlamında Eko-Turizm” konulu seminer düzenledi. Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim seminerde yaptığı konuşmada sürdürülebilir turizmin önemine dikkat çekti, Kuzey Kıbrıs’ta eko-turizm hakkında bilgiler verdi.

BÜYÜKKONUK EKO GÜN’ÜN HİKAYESİ ANLATILDI

Büyükkonuk Eko-Turizm Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Lois İsmail Cemal, Büyükkonuk’ta geleneksel hale gelen Büyükkonuk Eko Gün’ün çıkış noktası ve geleneksel bir etkinlik haline gelme sürecini anlattı. Kıbrıs’a özgü geleneksel yiyecek ve ürünlerin sergilenerek satışının yapıldığı, geleneksel dans gösterileri, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerle her geçen gün zenginleşen etkinliğin bölge halkına getirilerini anlatan Lois İ. Cemal, çalışma yaşamından kopuk olan bölge kadınları için etkinliğin önemine dikkat çekti.

EKO-TURİZM’DE KADININ YERİ

Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mürüde Ertaç etkinlikte “Eko-turizmde Cinsiyet” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Eko-turizm ve konvansiyonel turizm arasında farkları anlatan Ertaç, eko-turizmin geliştirilmesi için yapılması gerekenler üzerinde durdu. Eko-turizmin kırsal kesimde yaşayan kadınların üretebilmesi, ekonomik bir değer oluşturabilmesi için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Ertaç, toplumun kadınlara yüklediği rollerden dolayı kırsal kesimde yaşayan kadınların çalışma hayatına katılımının güçleştiğini vurguladı.