UEK nedir, nasıl kullanılır? UEK uygulamasına giriş nasıl yapılır, kimler kullanabilir?

Uzaktan Eğitim Kapısı (UEK) ile ilgili detaylar günün en çok merak edilen konular arasında yer aldı. 4 milyondan fazla kamu çalışanını yakından ilgilendiren ve e-devlet aracılığıyla giriş yapılarak kullanılan UEK, bakanlıktan yapılan duyuru ile birlikte gündeme geldi. Peki UEK nedir, nasıl kullanılır, sisteme giriş nasıl yapılır, kimler kullanabilir?

'Uzaktan Eğitim Kapısı' (UEK) platformu yine gündemde. Her yıl düzenli olarak hizmete sunulan UEK'in ilk eğitim içeriği paylaşımı, Milli Eğitim Bakanlığınca yapıldı. Söz konusu internet araştırmalarında aranan "UEK nedir, nasıl kullanılır, uygulamaya giriş nasıl yapılır, kimler kullanabilir?" sorusuna yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.

UEK NEDİR, NE DEMEK?

UEK "Uzaktan Eğitim Kapısı" uygulamasının kısaltılmış hali olarak biliniyor. Bu uygulamada bakanlıklar ve başkanlıklara ilişkin bilgiler yer alıyor.

UZAKTAN EĞİTİM KAPISINI KİMLER KULLANABİLİR?

Uzaktan Eğitim Kapısı'ndan başta Cumhurbaşkanlığı teşkilatı olmak üzere, 17 Bakanlık, 10 Başkanlık ve bağlı, ilgili, ilişkili, koordine tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversiteler yararlanabilmektedir.

UEK GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eğitim yetkilileri, çalışanları sisteme tanımlayabilmektedir. Uzaktan Eğitim Kapısı'na tanımlı 4 milyondan fazla kamu çalışanı e-Devlet ile Platform'a giriş yapabiliyorlar.