Bedava tablet bilgisayar dağıtımından kimler yararlanabilir? Ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu nasıl yapılır?

Ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımı için çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kampanyalar düzenlenmeye başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, belediyelerin de ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu alacağını ve dağıtım konusunda ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşılacağını vurguladı. Uzaktan eğitim sürecinde sıkıntı çeken öğrenciler, bedava tablet bilgisayar dağıtımı kampanyasından yararlanabilecekler.

Uzaktan eğitim sürecinde sıkıntı çeken öğrenciler için ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. Bilgisayar kampanyasına özel kurumların yanı sıra belediyeler de dahil oldu. Ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşılması hedefleniyor.

ÜCRETSİZ TABLET BİLGİSAYAR BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çeşitli belediyeler tarafından yürütülecek olan toplamda 10 bin tablet bilgisayar dağıtımı planlandığını belirtti. Birçok kuruluşun yanı sıra Kızılay'ın da bu konuda bir çalışmasının olacağı kaydedildi.

Bakan Selçuk, yaptığı son açıklamada 500 bin tablet dağıtımına ilişkin şunları kaydetti;

"Tablet ve bilgisayar gereksinimleri karşılanacak. 500 bin öncelikli ihtiyaç sahibi öğrenciye gönderilecek. Belirlenen stratejiye göre dağıtımlar yapılacak. Ailelerin gelir düzeyi, kardeş sayısı gibi bazı kriterler belirlendi. Öncelikler bu kriterlere göre belirlenecek. Sivil inisiyatifler tarafından sunulan destekler de aynı strateji ile öğrencilere peyderpey ulaştırılacak."

DAĞITIMI MEB YAPACAK

Geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı'nın koordinasyonunu yürüttüğü bilgisayar kampanyasında dağıtım aşamasını Milli Eğitim Bakanlığı üstlenecek.

MEB ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyip toplanan bilgisayarların dağıtımını yapacak.

MSB'DEN DESTEK

Gaziantep'te gerçekleştirilen TEKNOFEST kapsamında gençlere tablet bilgisayar kampanyası Milli Savunma Bakanlığı tarafından şu sözlerle duyurulmuştu:

"Öğrencilerimize destek için biz de varız!

Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar’ın talimatıyla;

Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek oluyoruz."

BELEDİYELER DE KATILDI

Ücretsiz tablet bilgisayar kampanyasına belediyeler de katıldı. Bağlı bulunduğunuz il ve ilçenin belediyesinin resmi internet sayfasından güncel duyuruları takip edebilirsiniz. Başvuru işlemleri için gerekli yönlendirmeler de yine orada mevcut olacaktır.