Üç ilde dersbaşı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle ara verilen eğitim öğretim dün Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te yeniden başladı. Binlerce öğrenci, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te okullarda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenciler için ders zili çaldı. Diyarbakır'da 478 bin öğrenci ve 24 bin 316 öğretmen, 1766 okulda dersbaşı yaptı. Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu öğrencilerinden Irmak Nur Büyüközer, Furkan Enes Aydın, okulunun açılmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

ÖĞRETMENLERİNE KAVUŞTULAR

Şanlıurfa'daki Yunus Emre Borsa İstanbul İlkokulunda konuşan Vali Salih Ayhan, pes edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Bizler tarih boyunca nice zorluğun altından inancımızla, gücümüzle, birliğimizle çıkmış muteber bir milletiz. Yine birbirimize kenetlenerek güzel günlerimizi inşa edeceğiz. Gücümüzü asla unutmayalım" dedi. Kilis'te ise 6 Şubat'tan bu yana sıralarından uzak kalan yaklaşık 52 bin öğrenci okullarına geldi. Afife Keçik İlkokulu'nda öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde oyunlar oynadı, arkadaşlarıyla bahçede dolaştı. 4. sınıf öğrencisi Elif Şüheda Kerküt, ilk kez depremi yaşadığı için korktuğunu ifade etti. Okulunu çok özlediğini ve açılmasına sevindiğini dile getiren Kerküt, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızla oyun oynuyoruz. Deprem olursa tatbikatta aldığımız eğitimleri yaparız."

DİYARBAKIR

ŞANLIURFA

KİLİS