Üç bin yeni anaokulu için çalışmalar başladı

Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artıracaklarını söyleyen Bakan Özer, “Emine Erdoğan'ın himayesinde 3 bin yeni anaokulu için proje başlattık” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022'de en büyük önceliklerinin okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını OECD ülkeleri ortalamalarına çıkartmak olduğunu belirtti. Bakan Özer, sözlerine şöyle devam etti:

OKULLAŞMA ORANI ARTTI

"Bu kapsamda 3 bin tane yeni anaokulunu yapmak üzere Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde yeni bir proje başlattık. Şu ana kadar bin 710 adet yeni bağımsız anaokulunu 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına yetiştirdik. Türkiye'deki 5 yaşındaki okullaşma oranlarını 10 ay gibi kısa sürede yüzde 78'den yüzde 94'e çıkardık. Afyon'da bu seviyenin yüzde 95'e geldiğini gördük ama bunu yüzde yüze ulaştırmak için tüm Türkiye'ye ilave yatırımlar veriyoruz. 17 tane yeni anaokulunu Afyon'a kazandıracağız. Erişimle ilgili sıkıntı olan bölgelere 5 tane yeni okul yapacağız, yine aynı kapsamda 2 tane okulu da mevcut yatırımlara ilave edeceğiz. Hem güçlendirmeler, hem onarım hızlı bir şekilde Afyon'da tamamlanacak ve 24 tane de yeni okulu Afyon'umuza kazandırmış olacağız. 2023 yılında da çok daha iyi yatırımlarla Afyon ilimizin fiziki mekanlarla ilgili bütün sorunlarını ortadan kaldırmış olacağız."