TUS 2. dönem ek tercih tarihleri son gün ne zaman? TUS 2. dönem ek tercihler başladı!

TUS 2. dönem ek tercih tarihleri uzun zamandır bekleniyordu. Konuya yönelik açıklama ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den geldi. Aygün tercihlerin başlangıç tarihini Twitter hesabından duyurdu. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), sınavı iki aşamada gerçekleşir. Bilim sınavından başaralı olarak geçenler tercihlerini yapar. TUS 2. dönem ek tercih tarihleri ne zamana kadar sürecek? TUS ek tercih kılavuzu yayında!

TUS 2. dönem ek tercih tarihleri yoğun ilgi görüyor. Tıp fakültesi mezunlarının tıpta uzmanlık almak için girdikleri bir branş geçme sınavıdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılda iki kez sınav yapılmaktadır. Peki, TUS 2. dönem ek tercih tarihleri ne zamana kadar sürecek? TUS ek tercih kılavuzu yayında...

TUS 2. DÖNEM EK TERCİH TARİHİLERİ AÇIKLANDI MI?

2020-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-TUS 2. Dönem) ek tercih işlemleri, 15-21 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemi, 21 Ocak 2021 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 15 Ocak 2021 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

TUS EK TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TUS YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.

Tercihlerinde değişiklik/düzeltme yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen veya tamamen iptali vb. talepleri içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dâhîl edilmeyeceklerdir.