TUS kontenjanları ne zaman açıklanacak? TUS tercihleri ne zaman?

TUS tercihleri ve kontenjanları gündemde merakla araştırılıyor. Adaylar, sınav sonuçlarına 19 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebiliyor. Peki, TUS tercihleri ne zaman? TUS kontenjanları ne zaman açıklanacak?

2023-TUS 2. Dönem ve 2023-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı. 24 Eylül 2023 tarihinde uygulanan 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 2. Dönem) ile 2023 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) sonuçları açıklandı. Peki, TUS tercihleri ne zaman? TUS kontenjanları ne zaman açıklanacak?

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

TUS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. TUS tercih tarihleri belli olduktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

TERCİH BİLDİRİMİ VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Adaylar, ilgili sınav dönemi için tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğreneceklerdir.

Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği şartı aranır. Yabancı dil yeterliliğini sağlayamayan adayların yerleştirmeleri yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir