2021 TUS 2. dönem soruları zor muydu, kolay mıydı? TUS soruları nasıldı?

TUS sorularına dair detaylı araştırma yapan adaylar, TUS soruları nasıldı? 2021 TUS 2. dönem soruları zor muydu, kolay mıydı? gibi sorulara yanıt arıyor. Bugün saat 10:15'te başlayan sınavın başvuruları 13 – 29 Temmuz 2021 tarihinden alındı. Haberimizin içerisinden TUS sınav yorumlarına dair detaylara ulaşabilirsiniz

TUS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenleniyor. Sınava katılım sağlayan adaylar, TUS soruları nasıldı? 2021 TUS 2. dönem soruları zor muydu, kolay mıydı? gibi sorulara yanıt arıyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yapacaktır. İşte TUS sınav yorumları...

TUS SORULARI NASILDI?

TUS o kadar kolaydı ki sıkıntıdan kendim soru yazıp çözdüm ek puan talep ediyorum.

TUS bana bayağı zor geldi ama hayatım kadar değil.

TUS a dair yorumum pediatri isimli dersin tıp fakültesinden alınıp ayrı bir bölüm olarak okutulması gerektiğidir saygılar.

TUS sen temel tıp sınavı deyince ben kalp mide dalak sorarsın sanmıştım, temelimiz yokmuş anladım.

TUS yine kekti 230 yapamayan kapatsın hesabı.

TUS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

TUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.